contact

Informatie over knippen


contact

Steeds minder naar de kapper

Consumenten gingen in het 3e kwartaal van 2014 minder vaak naar de kapper of kozen voor een goedkopere kapper. Dit was voor de 3e keer op rij. Maar doordat de prijzen hoger zijn, steeg de omzet van de kappers wel. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend.

Het aantal knipbeurten en haarverzorgingsproducten daalde in het derde kwartaal met 0,2 procent. Consumenten waren door hogere prijzen wel meer geld kwijt aan de kapper. De omzet in de branche steeg met 0,5 procent.

Kapperszaken neemt toe

Het aantal kapperszaken in ons land neemt al jaren toe, ondanks dat consumenten minder vaak naar de kapper gaan en beknibbelen op behandelingen en producten.

Begin 2014 waren er 21.990 bedrijven actief in de kappersbranche, een stijging van ruim een kwart (27 procent) ten opzichte van 2008. Het aantal eenmanszaken nam in deze periode het meest toe.

Limburg kent relatief het hoogste aantal kappers, met 1,5 vestiging per 1000 inwoners. In de provincie Utrecht is de kappersdichtheid het laagst met 0,9 vestiging per 1000 inwoners.

 

Lees hier verder

De beste bespaartips voor goedkoop knippen en goedkope kappers.

Hier vind je álle goedkope kappers.

blond haar


Uw kapsalon een eigen website? Dat kan al voor EUR 95,00! Wij brengen u graag in contact met onze ontwerpbureau voor webdesign.

Zoek je een goedkope kapper of goedkope kapsalon? Vind hier snel online alle goedkope kappers!

Kapsalons melden hier gratis hun kapsalon, kap- en knipbeurt, aanbieding of service

Heb je commentaar, een idee of een leuke ervaring? Wil je adverteren? Meld al je reacties hier!